Geen producten (0)

Sweater terugroepactie ivm verboden verfstoffen

Sweater terugroepactie ivm verboden verfstoffen
 

 

Er hing een poster bij de winkel waar ik een sweater voor ons zoontje had gekocht. Normaal koop ik daar al eigenlijk nooit kleding, maar deze was zo grappig. Met op de capuchon oogjes, tandjes en stekels. Voor een keertje dan. En ja hoor, ik werd gelijk gestraft.

Een aantal weken later hing er een poster op de deur van de winkel. Het was een terugroepactie. Er waren verboden verfstoffen gebruikt. Deze verfstoffen zijn schadelijk voor mens en milieu en brengen de gezondheid in gevaar. Laat staan de gevolgen voor de arbeiders in de fabrieken.

Ik heb direct de trui geretourneerd. Ik kreeg overigens netjes m'n geld terug.

Maar hoe kan zoiets nou toch uiteindelijk in de winkel zijn beland, vraag je je dan af. En ze beweren ook nog eens heel goed bezig te zijn wat kwaliteit, zeer lage prijs, milieu, eerlijk loon en geen te lange werkdagen betreft. Ik zet hier dan toch mijn vraagtekens bij. De kwaliteit vond ik altijd al zeer belabberd en dan gebeurt er ook nog eens zoiets.

Dit is nou een typisch mooi en leerzaam bewustwordingsproces waardoor ik keuzes ga maken die voor mij goed voelen. Om wel of niet in een bepaalde winkel iets te kopen. Ik ga hier niet meer naar binnen, dit geeft mij ook rust. En dat alles door 1 truitje :-)

 

<-- Terug naar Met Je Kop Door De Helft

                 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

AnnulerenWij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.